Conecteaza-ti compania cu angajații in teleworking, fara a face compromisuri legate de securitate, prin solutii VPN implementate de ingineri IT cu expertiza tehnica avansata.
Inceputul anului 2020 a adus o schimbare cu privire la modul de lucru al angajatilor, iar conceptul de teleworking a luat amploare. Companiile au fost nevoite sa gaseasca si sa implementeze peste noapte solutii IT precum VPN (Virtual Private Network) pentru ca utilizatorii sa le poata accesa de la distanta resursele. In martie 2020, numarul angajatilor care utilizau serviciul de VPN crestea deja cu 160% pe saptamana.
Trecerea la modelul de teleworking amplifica insa vulnerabilitatea organizatiilor la atacurile cibernetice de orice fel. Un VPN configurat nu este de ajuns pentru a proteja datele unei companii. El trebuie securizat corect, prin modalitati de criptare avansate.
Ce este un VPN?
Termenul de Virtual Private Network sau Retea Virtuala Privata (VPN) reprezinta un tunel securizat care leaga doua sau mai multe retele. Acest tunel poate fi realizat in mai multe moduri: unele tipuri de VPN utilizeaza criptarea pentru securizarea traficului, altele nu.
Un exemplu de VPN care nu este criptat este Multiprotocol Label Switching (MPLS), folosit de catre providerii telecom. Tunelul MPLS garanteaza companiei ca traficul este securizat si nimeni nu poate ajunge in reteaua sa protejata, folosind un mod inteligent de a izola traficul unei companii fata de cealalta, prin reteaua interna a providerului.
De ce sa utilizezi o solutie VPN?
Daca este bine securizata, o retea VPN este o solutie pentru teleworking ce ofera beneficii atat companiilor cat si angajatilor:
- Protejeaza utilizatorii prin securizarea conexiunii: Datele celor care folosesc un tunel VPN nu vor putea fi interceptate.
- Permite acces securizat la resursele companiei: Nici o persoana neautorizata nu va putea accesa rețeaua companiei tale.
- Ofera control deplin asupra resurselor accesate: Vei putea limita accesul la resurse si date, dupa preferinte.
- Vizibilitate asupra resurselor accesate: Vei putea monitoriza cu ușurinta volumul de resurse utilizat, pentru o mai buna gestionare a costurilor si o evaluare corecta a nevoilor.
Cum te poti conecta la un VPN
Fie ca esti preocupat de productivitatea echipelor care lucreaza in sistem remote, fie ca organizatia are mai multe birouri care trebuiesc conectate, exista variante optime pentru fiecare.
Remote Access VPN
Este o solutie pe care o poti implementa pentru a oferi angajatilor posibilitatea de a lucra prin teleworking, accesand cu usurinta resursele companiei.
Dupa ce expertii Magnetic IT Services vor configura VPN-ul, echipele tale vor putea accesa datele si resursele pentru care au permisiune, autentificandu-se printr-un nume de utilizator si o parola sau certificat.
Pentru mai multa siguranta, exista, totodata, posibilitatea solicitarii unei duble autentificari, cu utilizator/parola si un token generat in momentul conectarii.
In functie de modul de utilizare, VPN-ul Remote Access poate fi de mai multe tipuri:
Tot traficul este trimis prin tunelul VPN
Doar traficul destinat rețelei companiei este trimis prin tunelul VPN
Doar traficul catre o anumita aplicatie este trimis prin tunelul VPN
Site-to-site VPN
Este folosit pentru a securiza accesul intre doua sau mai multe puncte fixe, intre puncte de lucru ori birouri ale aceleiasi companii sau intre organizatii distincte.
De ce te-ar ajuta o solutie VPN administrata de noi
Un VPN configurat nu este de ajuns pentru a-ti proteja compania. Tunelul VPN deschide o poarta catre datele organizatiei tale. De aceea, el trebuie sa fie permis doar de la dispozitivele companiei si securizat corect, cu modalitati de criptare cat mai avansate.
Este nevoie de expertiza tehnica inalta pe zona de Securitate IT pentru ca organizatia sa profite de avantajele unei solutii VPN, fara a deveni vulnerabila in fata atacurilor cibernetice.
Echipa noastra are experienta in zona de administrare pe toata plaja de tehnologii de VPN.
Tipuri de VPN
- MPLS VPN
- SSL VPN
- IPSEC VPN
- Linie închiriată/Dark fiber
- DMVPN
- GET VPN
- OpenVPN
- FlexVPN
- SD-WAN